შვეიცარიელმა მკვლევარებმა შეიმუშავეს მეთოდი, რომლის დახმარებით შესაძლებელი გახდება მუხის კასრებში შენახული ღვინო მუხის “ჩიფსებზე” დაძველებული ღვინისგან განირჩეს. მეთოდი გულისხმობს ღვინოში ემპირემატული კომპონენტების პროცენტის განსაზღვრას. მუხის ნათალი და მუხის კასრი ამ კომპონენტების შემადგენლობით ძლიერ განსხვავდება ერთმანეთისგან, რადგან ხის გამოწვა სხვადასხვა ხერხით ხდება.
ეს გამოკვლევა სააშკარაოზე გამოიტანს არაკეთილსინდისიერ მეღვინეებს, რომლებიც ღვინოს მუხის "ჩიპსებს" უმატებენ და ურცხვად ამტკიცებენ, რომ სასმელი მუხის კასრებში ჰქონდათ შენახული.
ეს გამოკვლევა სააშკარაოზე გამოიტანს არაკეთილსინდისიერ მეღვინეებს, რომლებიც ღვინოს მუხის "ჩიპსებს" უმატებენ და ურცხვად ამტკიცებენ, რომ სასმელი მუხის კასრებში ჰქონდათ შენახული.
© „მარანი“
No comments:
Post a Comment